Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Solig sparris
Solig sparris
20 min
Buffé
Förrätt
•
Se kommentarer
Nystekt sparris med rostade solrosfrön och sting av limesaft.
Andra liknande recept
30 min
Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör
(50)
30 min
Sommarsallad
(7)
40 min
Lax i folie
(182)
Sparrissoppa
(175)
Sparrispaj
(141)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär bort det nedersta på sparrisen.
Rosta solrosfrön i en torr het stekpanna.
Ta upp fröna ur pannan, lägg i smör och stek sparrisen 3-4 min. Krydda med salt och limesaft.
Strö över solrosfrön. Servera sparrisen ljummen.
Klart!
Ingredienser
Färsk grön sparris
600 g
Solroskärnor
2 msk
Svenskt Smör från Arla®
3 msk
Lime
saft av ½
Andra liknande recept
30 min
Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör
(50)
30 min
Sommarsallad
(7)
40 min
Lax i folie
(182)
Sparrissoppa
(175)
Sparrispaj
(141)
15 min
Sparris med smör och parmesanost
(52)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
15 min
Krämig räkpasta
(158)
25 min
Couscoussallad
(50)
Budget
45 min
Sparrisomelett med ost
(63)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum