Grönkålspesto

Grönkålspesto

40 min
Pesto är en mycket användbar röra. Den kan tillagas på många olika sätt. Den klassiska är gjord på basilika, pinjenötter och parmesan. Vi har valt att laga denna pesto på härlig grönkål, valnötter och lagrad dackeost. Underbart gott att blanda ner i nykokt pasta, klicka ner i en soppa eller att bre på mackan!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronkalspesto/

Gör så här

Grönkålspesto:
  • Koka upp vatten i en kastrull. Ansa grönkålen från den grova stammen. Koka bladen ca 2 min i lättsaltat vatten. Häll av och krama vattnet ur kålen.
  • Rosta nötterna i en torr varm stekpanna. Mixa nötter, grönkål, skivad vitlök och olja till slät konsistens.
  • Finriv osten och rör ner den. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Klart!
Energi:

396 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Grönkålspesto:
Färsk grönkål
100 g
Valnötter
1 dl
Vitlöksklyfta
1
Olivolja
1 dl
100 g
Salt och svartpeppar