Hallonpaj

Hallonpaj

60+ min Mellanmål Efterrätt
Lämplig för frysning
En härlig och vacker hallonpaj fullproppad med fräscha hallon. Bjud denna sagolika paj med vispad grädde eller vaniljsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallonpaj/

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft. Tina hallonen om de är frysta.
  • Rör i grädde, mjöl och vaniljsocker. Vänd ner hallon och hallonsaft och häll fyllningen i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med hallon och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.
Klart!
Energi:

330 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Vetemjöl
2 dl
Havregryn
1 dl
Strösocker
2 msk
125 g
Äggula
1
Fyllning:
Hallon
150 g
Ägg
2
Strösocker
1½ dl
1 dl
Vetemjöl
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Konc hallonsaft
2 msk
Garnering:
Hallon
Florsocker
Till servering:
3 dl