Halloumi- och morotsbiffar

40 min Huvudrätt Lunch
Halloumi- och morotsbiffar

Krispiga halloumi- och morotsbiffar smaksatta med spiskummin och chili flakes. De steks riktigt krispiga på båda sidor och serveras gärna med klyftpotatis, krispig sallad och en klick yoghurt.

Ingredienser

Morot
250 g
Halloumi
200 g
Vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
1 tsk
Panko
1 dl
Ägg
2
2 msk

Till servering:

Klyftpotatis
900 g
2 dl
Blandad grönsallad
Citron, i klyftor
1

Gör så här

  • Tillaga klyftpotatisen.
  • Skala och grovriv morötterna. Krama bort lite vätska. Grovriv osten. Skala och finriv vitlöken.
  • Blanda morot, ost och vitlök med kryddor, salt och panko. Blanda väl. Tillsätt ägg och rör ihop.
  • Forma till 8 biffar med blöta händer. Biffarna blir lösa, men de sätter sig under stekning när osten smälter.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 6 min på varje sida.
  • Servera nystekta halloumi- och morotsbiffar med klyftpotatis, yoghurt, sallad och citronklyftor.

Serveringsförslag:

Klart!

Näringsvärden, per portion med tillbehör exkl. sallad

Energi:

626 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 68 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/halloumi--och-morotsbiffar/