Hälsosamma våfflor

Brunch Efterrätt Frukost Mellanmål
Hälsosamma våfflor

Riktiga hälsovåfflor gjorda av bland annat dinkelmjöl och havrekli - jättegott och lite nyttigare alternativ till vanliga våfflor. Dessa gör du enkelt till lunch, frukost eller som ett matigare mellanmål! Servera våfflorna med blåbär och KESO® Cottage cheese.

Ingredienser

100 g
Dinkelmjöl
3½ dl
Havrekli
1 dl
Rostade solroskärnor
1½ dl
Linfrön
1 dl
Salt
2 krm
Bakpulver
1 tsk
4½ dl
Ägg
2

Tillbehör:

250 g
Blåbär
4 dl

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kli, frön, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Servera våfflorna direkt med cottage cheese och blåbär.
Klart!

Näringsvärden, per st inkl tillbehör

Energi:

360 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/halsovafflor/