Helstekt pepparbiff

1 tim 15 min Buffé Huvudrätt Middag
Helstekt pepparbiff

Ta gärna fram köttet en stund innan du bryner på det för att få bästa stekytan. Servera steken varm eller ljummen på buffén eller som härlig söndagsmiddag med rostade rotfrukter och rödvinssky.

Ingredienser

Biff med kappa
900 g
Hel vitlök
1
Salt
1 tsk
Five peppers
2 msk
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 100° varmluft.
  • Dela vitlöken och gnid in köttet med vitlökens snittyta. Salta, peppra och bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form med den delade vitlöken vid sidan om. Stek i mitten av ugnen tills det har en innertemperatur på ca 55°.
  • Låt köttet vila minst 30 min. Skär köttet i tunna skivor.
Klart!

Får du kött över är det gott att skiva tunt och äta kallt dagen efter också.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

140 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/helstekt-pepparbiff/