Inlagda grönsaker

30 min
Inlagda grönsaker

Höstens skörd räcker långt in på vintern om du förvarar glasburken svalt och inte stoppar ner några fingrar för att provsmaka. Ta de grönsaker du har och koka dem al dente innan du häller över den kryddiga ättikslagen.

Ingredienser

Blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, bönor
500 g
Lagerblad
2

Lag:

Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
3 dl
Svartpepparkorn
6
Fänkålsfrön
½ tsk
Senapsfrön
1 tsk

Gör så här

  • Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar och koka dem i saltat vatten ca 1 min.
  • Lägg grönsakerna i en stor glasburk tillsammans med lagerbladen.
  • Koka upp ingredienserna till lagen och häll över grönsakerna.
  • Förslut och låt dra i minst ett dygn, men gärna i 1 vecka.
Klart!
https://www.arla.se/recept/inlagda-gronsaker/