Jordgubbskräm

20 min Efterrätt Mellanmål
Jordgubbskräm

Denna jordgubbskräm är som en riktig sommardröm. När den kokas med chiafrön reder krämen sig av bara farten. Denna jordgubbskräm är smaksatt med vanilj. Ät den tillsammans med iskall mjölk och toppa med färska jordgubbar och aromatisk mynta.

Ingredienser

Jordgubbar, färska eller frysta
500 g
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Chiafrön
½ dl
Vaniljpulver
2 - 3 krm

Till servering:

4 dl
Färska jordgubbar
8
Färsk mynta

Gör så här

  • Om du använder färska jordgubbar ska de snoppas.
  • Lägg jordgubbarna i en kastrull med socker, vatten, chiafrön och vanilj. Koka upp och sjud ca 10 min.
  • Mosa jordgubbarna med potatisstöt eller ballongvisp.
  • Severa jordgubbskräm med kall mjölk. Toppa med färska jordgubbar och mynta.
Klart!
https://www.arla.se/recept/jordgubbskram/