Jordgubbspaj med maräng och lime

1 tim Efterrätt Huvudrätt Middag
Jordgubbspaj med maräng och lime

Söt, frisk och syrlig jordgubbspaj avslutar middagen eller kalaset på ett magnifikt sätt!

Ingredienser

Vetemjöl
2½ dl
Strösocker
2 msk
100 g
Vatten
1 msk

Fyllning:

Jordgubbar
½ liter
Strösocker
½ dl
Potatismjöl
½ msk

Maräng:

Äggvitor
3
Strösocker
1 dl
Lime
rivet skal av 1

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa för hand eller i matberedare.
  • Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  • Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Förgrädda pajskalet ca 15 min.
  • Skiva jordgubbarna och blanda med socker och potatismjöl.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret och rör i limeskalet.
  • Lägg jordgubbarna i pajskalet och klicka över marängen.
  • Höj ugnens värme till 225° eller 200° varmluft och grädda pajen tills marängen fått färg, 5-8 min. Låt den kallna.
Klart!
https://www.arla.se/recept/jordgubbspaj-med-marang-och-lime/