Kabanoss och coleslaw med fänkål

1 tim 20 min Huvudrätt Lunch Middag
Kabanoss och coleslaw med fänkål

Smakrik kabanoss med en coleslaw på fänkål, morot och smak av äpple och pepparrot. Mycket gott till både kryddad korv och som tillbehör till grillat eller stekt kött.

Ingredienser

Kabanoss
600 g

Coleslaw med fänkål:

Fänkål
150 g
Morot
75 g
Rödlök
½
1 dl
Riven pepparrot
1 msk
Grovrivet äpplen
½ dl
Honung
1 tsk
Lime
saften av ½
Pressad vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
1 krm
Salt och peppar

Rostad mandelpotatis:

Mandelpotatis
750 g
Skalade vitlöksklyftor
8
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skiva fänkålen tunt. Skala och skiva morot och lök tunt. Blanda med crème fraiche och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Dela potatisen på längden. Lägg potatis och vitlök i en ugnssäker form. Ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen 30-40 min.
  • Stek korven i en stekpanna eller i ugnen. Servera med fänkålslaw och mandelpotatis.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

745 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 52 g
https://www.arla.se/recept/kabanoss-och-coleslaw-med-fankal/