Svamp- och salsicciapasta

Svamp- och salsicciapasta

20 min Huvudrätt
Svamp- och salsicciapsta är för gott för att avstå! Smakrik och lite syrlig salsiccia, salt pecorino och krämig grädde ger smaken till denna pastarätt där vi tillagar svampen på tre olika sätt. Dels kokas svampen med i såsen, vissa steks hårt i smör och en del av svampen skivas riktigt tunt och läggs på vid servering. Toppa med finhackad persilja och njut av din pasta när den är alldeles nylagad!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svamp--och-salsicciapasta/

Gör så här

  • Sätt på en kastrull med saltat vatten till pastakoket.
  • Ta salsicciafärsen ur fjälstret. Smula färsen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Klyfta en tredjedel av svampen, grovriv en tredjedel och skiva resterande svamp riktigt tunt. Riv pecorinon.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek färsen 2-3 min, tills den får en fin yta. Sänk värmen och tillsätt lök, vitlök och den rivna svampen. Stek ytterligare 3-4 min. Häll på vin och låt koka in i ca 2 min.
  • Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek den kvartade svampen tills den fått fin färg. Tillsätt ev finhackad vitlök. Salta och peppra.
  • Blanda ner kvartade champinjoner, pecorino och grädde till stekpannan. Koka ihop 3-4 min.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Smaka av salsicciasåsen med citronskal, salt och peppar. Späd ev med 1 dl pastavatten. Låt koka ihop ytterligare några minuter till krämig konsistens.
  • Vänd ner kokt pastan i såsen och blanda väl. Toppa med finhackad persilja och tunt hyvlade champinjoner. Servera direkt.
Klart!
Energi:

974 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 78 g
Fett: 57 g

Ingredienser

Färsk salsiccia, gärna med fänkål
300 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Skogschampinjoner
250 g
Falbygdens® pecorino romano
100 g
2 msk
Vitt vin
1 dl
2 dl
Pasta, t ex rigatoni
400 g
Salt
1 tsk
1 msk
Citron, finrivet skal
1
Salt och svartpeppar
Färsk persilja
1 kruka