Kallrökt lax med picklad rödlök

30 min Brunch Förrätt Huvudrätt Middag
Kallrökt lax med picklad rödlök

En fräsch och mättande macka eller smörrebröd. Perfekt som lättare lunch eller som matigt tillbehör till en slät soppa!

Ingredienser

Kallrökt lax
8 skivor
150 g
Grovt rågbröd
4 skivor
Riven pepparrot
2 msk
Krispsallad
4 blad
Avokado
1
Citron
1
Färsk dill
½ kruka
Krasse
½ ask
Nymald svartpeppar

Syrad rödlök:

Rödlök
1
Rödvinsvinäger
1 msk
Strösocker
1 msk

Gör så här

  • Börja med den syrade rödlöken. Skala och skiva löken i tunna skivor. Blanda med vinäger och socker, Låt stå ca 20 min.
  • Bred färskost på brödskivorna, riv över pepparrot. Lägg på sallad.
  • Dela, kärna ur och skiva avokadon. Skär citronen i klyftor, plocka dillen och klipp krassen.
  • Fördela lax och avokado på brödskivorna. Toppa med syrad rödlök, dill, krasse och svartpeppar. Servera med citronklyftor.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

370 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/kallrokt-lax--med-picklad-rodlok/