Kimchi
2 tim
Buffé
•

Kimchi är ett vanligt tillbehör i det koreanska köket. Fantastiskt smakrikt och gott med både sälta och hetta. Passar utmärkt på en buffé eller som tillbehör till middagen. Det här kimchi receptet gör du på bland annat salladskål, blomkål, morot och rättika. Smaksätts med chilli och ingefära. Kimchi är oftast synonymt med fermenterad salladskål, men kan även innefatta andra grönsaker.
Ingredienser
Salladskål
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
2 msk |
Vatten
|
1½ dl |
Rismjöl
|
2 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
Riven vitlöksklyftor
|
2 |
Fisksås
|
½ dl |
Chili flakes
|
2 msk |
Paprikapulver
|
3 msk |
Blomkål
|
100 g |
Morot
|
1 |
Rättika
|
150 g |
Gör så här
Näringsvärden, per recept
Energi:
460 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 21 g |
Kolhydrater: | 75 g |
Fett: | 2 g |

