Klyftpotatis i ugn

40 min Middag
Klyftpotatis i ugn

Klyftpotatis i ugn är både lätt att laga och lätt att älska! Det är så gott att doppa varm klyftpotatis i en kall sås som tzatziki. Variera din klyftpotatis med olika kryddor. Detta recept är väldigt klassiskt, men lägg gärna till torkade örter vid tillagning och toppa sedan med smulad vitost och färska örter! Gott att äta både varmt och kallt!

Ingredienser

Potatis
900 g
2 msk
Flingsalt
2 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Inkluderad

Tzatziki
20 min
Tzatziki
(151)

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med smör- & rapsolja, salt och peppar.
  • Tillaga i mitten av ugnen 25-30 min eller tills potatisen fått fin färg och är klar.
  • Servera klyftpotatis som tillbehör till grytor, kyckling, färsbiffar eller lax.

Serveringsförslag:

Tzatziki
20 min
Tzatziki
(151)
Klart!

Det är gott att krydda klyftpotatisen med ca 2 tsk torkad rosmarin eller torkad timjan!

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

222 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/klyftpotatis-i-ugn/