Klyftpotatis i ugn
40 min
Middag
•

Klyftpotatis i ugn är både lätt att laga och lätt att älska! Det är så gott att doppa varm klyftpotatis i en kall sås som tzatziki. Variera din klyftpotatis med olika kryddor. Detta recept är väldigt klassiskt, men lägg gärna till torkade örter vid tillagning och toppa sedan med smulad vitost och färska örter! Gott att äta både varmt och kallt!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Potatis
|
900 g |
---|---|
2 msk | |
Flingsalt
|
2 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Inkluderad
Gör så här
Serveringsförslag:
Det är gott att krydda klyftpotatisen med ca 2 tsk torkad rosmarin eller torkad timjan!
Näringsvärden, per port exkl tillbehör
Energi:
222 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 6 g |

