Körsbärsmarmelad

Körsbärsmarmelad

20 min Buffé Frukost
Körsbärsmarmelad är gott till rostat bröd och som härlig smakkompis till alla de olika ostarna på ostbrickan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korsbarsmarmelad/

Gör så här

  • Koka upp körsbär, vatten och citronsaft i en kastrull och sjud under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden.
  • Tillsätt syltsocker. och fortsätt koka 2-3 min under omrörning.
  • Häll upp i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.
Klart!
Energi:

1350 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 327 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Urkärnade körsbär
300 g
Vatten
1 dl
Pressad citronsaft
2 tsk
Syltsocker
3 dl