Köttfärssås
45 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Köttfärssås är en klar vardagsfavorit och går att variera med olika sorters färs och kryddningar. Den här klassiska köttfärssåsen är gjord på bland annat nötfärs, morötter, selleri och crème fraiche. Servera med nykokt pasta och toppa med riven parmesanost och färska örter. Alltid lika gott!
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
Morot
|
1 |
Stjälkselleri
|
2 |
2 msk | |
Nötfärs
|
400 g |
Köttbuljong
|
1 tärning |
Vatten
|
1 dl |
Krossade tomater à 400 g
|
1 burk |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
1 dl |
Spaghetti
|
300 g |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
535 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 60 g |
Fett: | 19 g |

