Köttfärssås med vitkål

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Köttfärssås med vitkål

Denna köttfärssås med vitkål är lättlagad husmanskost när den smakar som bäst. Servera med potatis eller potatismos och en klick lingonsylt.

Ingredienser

Vitkål
250 g
Blandfärs
300 g
1 msk
Kinesisk soja
1 tsk
2½ dl
Lingonsylt
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Majsstärkelse
ev ½ msk

Potatismos:

Mjölig potatis
1 kg
2 dl
2 msk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm
Lingonsylt
1 dl

Gör så här

  • Börja med potatismoset.
  • Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  • Värm mjölken och rör ner tillsammans med smöret i potatisen. Smaka av med salt och peppar.
  • Rör moset luftigt.
  • Strimla kålen och fräs den i smör i en stekpanna. Rör ner färsen och stek ca 5 min.
  • Tillsätt soja, grädde, sylt, timjan och ev majsstärkelse, rör om och koka ca 2 min.
  • Servera med potatismos och lingonsylt.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

580 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 22 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/kottfarssas-med-vitkal/