Kycklingburgare

45 min Huvudrätt Middag Varmrätt
Kycklingburgare

En riktigt krispig och saftig kycklingburgare, precis så som vi vill ha den! Kycklingen är marinerad en stund och sedan friterad för att maxa med krisp. Hamburgerbröden är fyllda med sallad, rödlök, smaksatt crème fraiche, bacon, gurka och cheddar. Inga konstigheter, bara en riktigt god kycklingburgare!

Ingredienser

Kyckling:

Kycklinglårfiléer
4
1 dl
Ägg
1
Paprikapulver
2 tsk
Vitlökspulver
2 tsk
Cayennepeppar
2 krm
Salt
1 tsk
Panko, till panering
3 dl
Olja, till fritering

Burgare:

Bacon
120 g
Rödlök
1
Hamburgerbröd
4
2 dl
Krispsallad
1 kruka
4 skivor
Smörgåsgurka
8 skivor

Gör så här

  • Lägg kycklingen i en skål. Blanda ner filmjölk, ägg och kryddor. Ställ kallt minst 30 min.
  • Vänd kycklingen i panko.
  • Hetta upp rikligt med olja till ca 180° i en bred kastrull eller traktörpanna. Fritera kycklingen ca 5 min, till en innertemperatur på 70°. Låt rinna av på hushållspapper.

Burgare:

  • Stek baconskivorna krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Skala och skiva rödlök. Rosta hamburgerbröden.
  • Fyll bröden med crème fraiche, salladsblad, rödlök, friterad kyckling, cheddarost, bacon och gurka.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kycklingburgare/