Kycklingpasta med spenat och parmesan

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Kycklingpasta med spenat och parmesan

Supersnabb vardagspasta med krämig sås. Vill du göra rätten vegetarisk, tillsätt färdigkokta bönor eller kikärtor istället för kyckling. Klart!

Ingredienser

Kycklinglårfilé
450 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Babyspenat
65 g
Pasta
300 g

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Strimla kycklingköttet. Fräs det i smör-&rapsolja i en stekpanna, salta och peppra.
  • Rör ner crème fraiche och låt koka ihop ca 5 min. Vänd ner spenaten och blanda med pastan. Servera direkt.
Klart!

Frys in överbliven kokt pasta. Fyll på med pasta allt eftersom det blir över. Perfekt till gratänger.

Näringsvärden, per port

Energi:

575 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 22 g

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera

https://www.arla.se/recept/kycklingpasta-med-spenat-och-grillade-gronsaker/