Lammfärsburgare blue cheese

30 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Lammfärsburgare blue cheese

Saftiga lammfärsburgare med ruccolablad, blåmögelost och sötsyrlig rödlök. Här får du en häftig smakexplosion som kommer att göra den mest kräsna glad.

Ingredienser

Tillbehör:

Formbröd
4 skivor
2 msk
Rucola
60 g
Plockad färsk timjan

Citronkokt rödlök:

Rödlökar
2
Citron
saften av 1
Strösocker
½ dl

Gör så här

  • Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna.
  • Blanda färsen med hälften av färskosten och forma 4 hamburgare. Salta och stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare.
  • Skär bort kanterna på brödskivorna. Stek bröden i smör tills de är gyllenbruna. Bred resten av färskosten på brödskivorna.
  • Fördela rikligt med rucola på brödskivorna, lägg på hamburgare och toppa med citronkokt rödlök och ev en kvist timjan.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

675 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 50 g
https://www.arla.se/recept/lammfarsburgare-blue-cheese/