Laxsida i ugn
45 min
Huvudrätt
Middag
•

När du ska laga mat till många är laxsida i ugn en perfekt rätt att bjuda på. Fisken sköter sig själv i ugnen. Servera med kokt potatis och en kall gräddfilssås smaksatt med rom och örter. En sallad till detta så är måltiden komplett!
Ingredienser
Färsk laxsida
|
ca 1⅖ kg |
---|---|
2 msk | |
Salt
|
1½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
|
Citron
|
1 |
Kall sås:
5 dl | |
Röd stenbitsrom
|
80 g |
Färsk gräslök, fint skuren
|
½ kruka |
Liten rödlök, finhackad
|
1 |
Dijonsenap
|
2 tsk |
Salt
|
¾ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
Till servering:
Potatis
|
1⅘ kg |
---|---|
Färsk spenat
|
200 g |
Cocktailtomater
|
500 g |
Gurka
|
1 |
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
715 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 7,3 g |
Protein: | 44,3 g |
Kolhydrater: | 45,6 g |
Fett: | 39,5 g |

