Limepaj

Limepaj

1 tim
Efterrätt
Går att frysa
En söt, syrlig och lockande godbit som tillagas dagen före.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/limepaj/

Gör så här

Pajskal:
  • Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Lägg i smör och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Nagga pajdegen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning:
  • Riv skalet av 1 lime. Pressa saft ur alla 3.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, limeskal och limesaft.
  • Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.
  • Pajen ska vara lite lös i mitten. Den stelnar när den kallnat. Låt vila i kyl över natten.
  • Pudra över florsocker och garnera ev med rivet limeskal.
Klart!

Ingredienser

Pajskal:
Strösocker
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Vetemjöl
2½ dl
100 g
Äggula
1
Fyllning:
Lime
3
Ägg
3
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
½ dl
Florsocker