Lins- och potatisgryta mild masala

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Lins- och potatisgryta mild masala

Smakrik vegetarisk gryta med mustiga indiska kryddor. Den går snabbt att göra och blir extra god ihop med naanbröd.

Ingredienser

Torkade röda linser, ca 400 g
1 burk
Kokta potatisar
4
2 msk
Tikka masala sås, ca 450 g
1 burk
Salladslök
50 g

Gör så här

  • Skölj linserna i kallt vatten och låt rinna av i en sil.
  • Dela potatisen i bitar. Fräs den i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 min. Rör ner linser och sås och koka upp.
  • Strimla salladslöken. Toppa grytan med salladslök och servera med naanbröd och yoghurt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

545 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/lins--och-potatisgryta-mild-masala/