Lönnsirapsglaserade jordärtskockor med färskost och tryffel
  • Arla
  • Recept & mat
  • Lönnsirapsglaserade jordärtskockor med färskost och tryffel

Lönnsirapsglaserade jordärtskockor med färskost och tryffel

Buffé Förrätt
Jordärtskocka är en extremt underskattad råvara som här blir till lyxiga snittar med lagrad ost och en gnutta tryffel. Perfekt finger-food till nyår. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Jessie  Sommarström
Jessie Sommarström Årets kock
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/lonnsirapsglaserade-jordartskockor-med-farskost-och-tryffel/

Gör så här

  • Värm ugnen till 185°.
  • Tvätta och borsta jordärtskockorna, men behåll skalet på. Dela jordärtskockorna på längden.
  • Lägg i en ugnsform med snittytan upp. Pensla skockorna med olja. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
  • Ta ut och pensla med lönnsirap. Rosta i ytterligare ca 7 min, tills de är genombakade och gyllene.
  • Smaka upp färskosten med lite salt och nymalen svartpeppar.
  • Låt jordärtskockan svalna en aning. Strö över lite flingsalt och klicka på färskost. Toppa med finriven ost och tunt hyvlad tryffel. Garnera med plockade timjanblad.
Klart!
Energi:

110 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Jordärtskockor, små
250 g
Rapsolja
1 msk
Lönnsirap
1 msk
50 g
Salt och svartpeppar
50 g
Färsk tryffel, svart Gotlands
20 g
Färsk timjan
Flingsalt