Lutfisk med bakad silverlök

Lutfisk med bakad silverlök

Huvudrätt
Denna rätt med lutfisk och bakad silverlök är en nytolkning av ett klassiskt recept. Den bakade silverlöken blir underbart söt och mild i smaken. Vackert och väldigt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lutfisk-med-bakad-silverlok/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Torka av fisken. Ta fram två ugnssäkra formar som får plats i ugnen tillsammans. Lägg 1 dl salt i ena formen och ställ lökarna i.
  • Fyll botten på den andra formen med salt, lägg i fisken och täck med resten av saltet. Täck fisken med aluminiumfolie. Ställ in båda formarna i ugnen och baka ca 45 min.
  • Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Stompa den grovt tillsammans med crème fraiche.
  • Skala och hacka den bakade löken. Plocka fisken i bitar. Blanda med moset. Tillsätt kryddpeppar, svartpeppar och smör.
  • Värm ärtorna i lättsaltat vatten. Rosta brödet.
  • Ringla olivolja över moset och strö över persilja Servera med ärter och bröd.
Klart!
Energi:

705 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Lutfisk, MSC märkt
1 kg
Grovt salt
1 kg
Silverlökar
3
Potatis, amadine
1 kg
4 dl
Kryddpeppar
½ krm
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Frysta gröna ärter
2 dl
Till servering:
Levainbröd
4 skivor
Olivolja
Hackad färsk persilja
1 dl