Majsscones

25 min Afternoon tea Brunch Frukost Mellanmål
Frysbar
Majsscones

Scones bakade på glutenfritt majsmjöl och aprikoser som ger energi. Snabbt och lätt på morgonkvisten.

Ingredienser

Majsmjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Torkade aprikoser, hackade
7
Salt
½ tsk
50 g
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda mjöl, bakpulver, aprikoser och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg.
  • Dela den i 2 delar och platta ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje kaka.
  • Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna något.
  • Dela dem och servera ljumma med smör och ost.
Klart!

Näringsvärden, per per st

Energi:

180 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/majsscones/