Majsscones

Majsscones

25 min Mellanmål Frukost
Lämplig för frysning
Scones bakade på glutenfritt majsmjöl och aprikoser som ger energi. Snabbt och lätt på morgonkvisten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/majsscones/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda mjöl, bakpulver, aprikoser och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg.
  • Dela den i 2 delar och platta ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje kaka.
  • Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna något.
  • Dela dem och servera ljumma med smör och ost.
Klart!
Energi:

180 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Majsmjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Torkade aprikoser, hackade
7
Salt
½ tsk
50 g
2 dl