Marinerad gravlax med örtcrème

30 min Buffé Förrätt
Marinerad gravlax med örtcrème

En carpaccio på gravad lax med ingefära blir en god och lättlagad förrätt. Vill du bjuda laxen på buffén lägger du bara upp den på ett stort fat.

Ingredienser

Gravad lax i tunna skivor
150 g
Riven färsk ingefära
2 tsk
Flytande honung
1 msk
Pressad citronsaft
½ dl

Örtcrème:

250 g
Riven pepparrot
1 msk
Finhackad färsk persilja
½ dl
Hackad färsk gräslök
2 msk
Örtsalt
½ tsk

Gör så här

  • Blanda ingerfära, honung och citronsaft.
  • Lägg ut hälften av laxskivorna och droppa över hälften av marinaden. Lägg de andra laxskivorna ovanpå och droppa över resten av marinaden. Låt det stå ca 15 min.
  • Rör ihop kvarg, pepparrot, persilja, gräslök och örtsalt.
  • Lägg upp laxen på tallrikar och servera örtcrème och sallad till.
Klart!

Örtcrèmen kan förberedas.

Näringsvärden, per port

Energi:

185 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/marinerad-lax-med-ortcreme/