Marinerad gravlax med örtcrème
30 min
Buffé
Förrätt
•

En carpaccio på gravad lax med ingefära blir en god och lättlagad förrätt. Vill du bjuda laxen på buffén lägger du bara upp den på ett stort fat.
Ingredienser
Gravad lax i tunna skivor
|
150 g |
---|---|
Riven färsk ingefära
|
2 tsk |
Flytande honung
|
1 msk |
Pressad citronsaft
|
½ dl |
Örtcrème:
250 g | |
Riven pepparrot
|
1 msk |
Finhackad färsk persilja
|
½ dl |
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
Örtsalt
|
½ tsk |
Gör så här
Örtcrèmen kan förberedas.
Näringsvärden, per port
Energi:
185 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 16 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 10 g |

