Mild pesto med svensk ost

15 min
Mild pesto med svensk ost

En mildare variant på pesto gjord med Arla Präst® istället för parmesan.

Ingredienser

Pinjenötter
50 g
Vitlöksklyftor
2
100 g
Färsk basilika
2 krukor
Olivolja
2 dl
Svartpeppar

Gör så här

  • Rosta pinjenötterna i en torr varm stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.
  • Skala och finhacka vitlöken och fräs den i lite av oljan i stekpannan.
  • Mixa vitlök, nötter, ost, basilika och resten av oljan till en pesto. Tillsätt mer olja om du vill ha en lösare pesto. Smaka av med svartpeppar.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

2355 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 245 g
https://www.arla.se/recept/mild-pesto-med-svensk-ost/