Morotsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

30 min Buffé Förrätt Huvudrätt
Morotsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Servera gärna dessa lättlagade morotsbiffar med klyftpotatis och krispig sallad.

Ingredienser

Morot
500 g
150 g
Vetemjöl
1 dl
Chili flakes
1 tsk
Salt
½ tsk
Vitlöksklyfta
1
Ägg
2
Panko
2 dl
2 msk
2 dl

Gör så här

  • Grovriv morötter och ost. Lägg i en bunke och blanda med mjöl, chili flakes, salt, finriven vitlök och ägg.
  • Forma till 8 platta biffar och vänd dem i panko.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek biffarna i omgångar ca 2 min på varje sida.
  • Toppa de nystekta biffarna med crème fraiche.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

501 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 20 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/morotsbiffar-med-fetaost-och-soltorkade-tomater/