Pasta med kassler

20 min
Tid: 30 min
Pasta med kassler

En krämig pasta med kassler, soltorkade tomater, purjolök och vitlök. Pastan toppas med färsk basilika och riven parmesanost. Om du är riktigt hungrig och har ont om tid är detta pastan du ska laga! Snabbt, gott och lättlagat!

Nytt

Ingredienser

Pasta penne, gärna Mezze Maniche
360 g
Kassler
300 g
Purjolök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Soltorkade tomater i olja, strimlade
1 dl
2 dl
Vatten från pastakoket
2 dl
Salt
½ tsk
Färsk basilika
1 kruka
Parmesanost, färskriven
100 g

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av pastavattnet.
  • Skär kasslern i små kuber. Ansa och skiva purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp en stekpanna med smör- & rapsolja.
  • Stek kasslern gyllene i ca 5 min. Tillsätt purjo, vitlök och soltorkade tomater. Stek i ytterligare 5 min.
  • Rör ner crème fraiche och 2 dl pastavatten. Koka upp och smaka av med salt.
  • Blanda ner avrunnen pasta i kasslersåsen och toppa med basilika och parmesanost.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

734 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5,4 g
Protein: 39 g
Kolhydrater: 71,2 g
Fett: 32,4 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-kassler/