Patatas bravas
Buffé
Förrätt
•
&format=webp)
Patatas bravas är en självklarhet om det ska bjudas på tapas. Det är i all sin enkelhet en väldigt härlig liten rätt bestående av rostad potatis, rökig tomatsås och ailoi. Toppa med färsk persilja och servera till dina övriga tapasfavoriter.
Ingredienser
Potatis
|
1 kg |
---|---|
2 msk | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Bravasås:
Vitlöksklyftor
|
3 |
---|---|
2 msk | |
Rökt paprikapulver
|
2 tsk |
Cayennepeppar
|
2 krm |
Krossade tomater
|
400 g |
Strösocker
|
1 tsk |
Salt och svartpeppar
|
Yoghurtaioli:
2 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Färsk persilja, till servering
|
---|
Gör så här
Potatis:
Bravasås:
Yoghurtaioli:
Servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
433 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 50 g |
Fett: | 21 g |

