Pesto
15 min
•
&format=webp)
En klassisk pesto ska göras på pinjenötter, färsk basilika, vitlök, parmesan och olivolja. Det går fint att byta ut de dyra pinjenötterna mot billligare solrosfrön, mandlar eller valnötter. Parmesan kan bytas ut mot lagrad Svecia. Då blir peston ännu krämigare. Pesto är underbart gott att blanda med nykokt pasta, till kyckling, i mackor, i röror och till det mesta från grillen. Förvara peston i en ren glasburk och ringla lite olivolja över. Då håller den sig längre.
Ingredienser
Pinjenötter
|
50 g |
---|---|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Parmesanost eller Arla Ko® Svecia
|
50 g |
Olivolja
|
½ dl |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
320 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 2 g |
Fett: | 32 g |

