Pizza bianco med löjrom och smetana

40 min Förrätt Huvudrätt
Pizza bianco med löjrom och smetana

Pizza bianco har fått sitt namn för att den har créme fraiche eller smetana som bas istället för tomatsås. Vi har gjort en riktigt lyxig variant med krispig löjrom, syrlig citron och krämig smetana. Perfekt att servera när du vill lyxa till det lite extra!

Ingredienser

Pizzadeg:

Bakpulver
2 tsk
Vetemjöl
6 dl
Salt
½ tsk
Vatten
2½ dl
Olivolja
½ dl

Eller:

Färdig pizzadeg á 400 g
2

Fyllning:

1 dl
150 g
Champinjoner, skivade
4
Kokta potatisar, skivade
4

Topping:

Löjrom
50 g
1 dl
Champinjoner, skivade
4
Dillvippor
Citron, klyftad
1
50 g

Gör så här

Pizzadeg:

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft. Låt en plåt stå inne i ugnen och bli varm.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör snabbt ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 4 delar och forma till bollar. Kavla ut dem tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg över på bakplåtspapper.
  • Bred smetana på pizzorna. Strö över mozzarella och fördela svamp och potatis på osten.
  • Lägg över ett bakplåtspapper i taget på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
  • Toppa den varma pizzan med löjrom, smetana, svamp, dill och citron. Finriv och strö över osten.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

837 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 28 g
Kolhydrater: 78 g
Fett: 45 g
https://www.arla.se/recept/pizza-bianca-med-lojrom-och-smetana/