Pizza med spenat och lax

50 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza med spenat och lax

Recept på jättegod och annorlunda pizza med lax, spenat och smakrik Svecia i fyllningen.

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten max 37°
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Siktat dinkelmjöl
6 dl

Fyllning:

Tomatsås för pizza eller pasta
4 dl
Silverlök
1
Körsbärstomater
12
Babyspenat
70 g
150 g
Rökt lax
8 skivor
Svartpeppar från kvarn

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar. Bred på tomatsåsen.
  • Skala löken och skär den i klyftor. Halvera tomaterna. Lägg tomater, lök och ost på pizzan. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
  • Toppa den färdiggräddade pizzan med spenat, rökt lax och svartpeppar.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

750 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 82 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/pizza-med-spenat-och-lax/