Potatisvåffla
Brunch
Buffé
Förrätt
Mellanmål
•
&format=webp)
Detta är ett utmärkt sätt att steka sin råraka. Se till att våffeljärnet är riktigt hett och välsmort med smör innan du börjar grädda.
Ingredienser
50 g | |
Potatis
|
900 g |
Schalottenlök
|
1 |
Ägg
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Topping med smetana och rom:
1 dl | |
Stenbitsrom eller löjrom
|
80 g |
Rödlök, finhackad
|
1 |
Citron, i klyftor
|
1 |
Topping med ädelost och hjortron:
150 g | |
Hjortronsylt
|
4 msk |
Färsk persilja
|
Gör så här
Näringsvärden, per våffla med smetana och rom
Energi:
250 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 16 g |

