Ragu bianco
35 min
Huvudrätt
•

Ragu bianco är en köttfärssås som är kokad med mjölk istället för med tomater. Den innehåller den klassiska soffritton som består av lök, selleri och morot. Sedan har vi smaksatt denna ragu bianco med salvia, rosmarin och citron. Mums!
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Morot
|
1 |
Blekselleri
|
2 stjälkar |
25 g | |
Nötfärs
|
500 g |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Torkad salvia
|
1 tsk |
5 dl | |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
25 g | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Spaghetti
|
300 g |
---|---|
Färska örter, t ex basilika, timjan, salvia
|
|
Falbygdens® Pecorino romano
|
100 g |
Gör så här
Näringsvärden, per portion med tillbehör
Energi:
756 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 47 g |
Kolhydrater: | 65 g |
Fett: | 33 g |

