Räkcheesecake

1 tim Buffé Förrätt Huvudrätt
Räkcheesecake

En festlig variant av cheesecake toppad med färska räkor. Passar utmärkt att servera på kräftskivan, till studenten eller som en fin förrätt.

Ingredienser

Botten:

100 g
Kavring
250 g

Fyllning:

Gelatinblad
5
450 g
2 dl
Färsk dill
1 kruka
Rödlök
½
Röd stenbitsrom
½ burk
Cayennepeppar
1 krm
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt och svartpeppar

Topping:

Skalade räkor
250 g
Röd stenbitsrom
½ burk
Finskuren färsk gräslök
2 msk
Finhackad rödlök
2 msk
Citron
½

Gör så här

Botten:

  • Smält smöret. Bryt brödet i mindre bitar och lägg i en mixerbunke. Tillsätt smöret och mixa smuligt.

Fyllning:

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa ihop färskost och crème fraiche. Finhacka dill och lök och rör ner i smeten. Tillsätt rom, cayennepeppar, citronskal och citronsaft . Smaka av med salt och peppar.
  • Lyft upp gelatinbladen ur blötläggningsvattnet och smält på svag värme i en liten kastrull. Rör ner lite av färskostsmeten i det smälta gelatinet. Rör ner det i resten av färskostsmeten och blanda väl.
  • Bred fyllningen över kavringsbottnen. Ställ kallt minst 5 tim, gärna över natten.

Topping:

  • Garnera cheesecaken precis innan servering med räkor, rom, gräslök, rödlök och citron.
Klart!

Det går bra att byta ut smöret mot Arla Köket Smör 60%.

Näringsvärden, per bit

Energi:

300 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 10 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/rakcheesecake/