Räkfyllning till bakad potatis

1 tim 15 min Huvudrätt Lunch Middag
Räkfyllning till bakad potatis

Bakad potatis med olika röror är gott till både vardags och fest. Räkfyllning med avokado, pepparrot och KESO® Cottage cheese är en smakrik och lättlagad fyllning. Testa även att använda denna räkfyllning till en baguette. Perfekt när det är dags för picknick!

Ingredienser

Bakpotatisar
4

Räkfyllning:

Avokado
1
250 g
Skalade räkor
150 g
Riven färsk pepparrot
1 msk
Citron, finrivet skal
1
Fint skuren färsk gräslök
2 msk
Salt och peppar

Till servering:

Forellrom
50 g
Blandad grönsallad

Inkluderad

Bakad potatis
1 tim
Bakad potatis
(445)

Gör så här

  • Tvätta potatisarna och stick i dem ett par gånger med en gaffel eller provsticka. Baka potatisen antingen i micro eller i ugn.
  • I micro: Tillaga på maxeffekt ca 15 min, eller tills potatisarna är mjuka.
  • I ugn: Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft. Lägg potatisarna på ugnsgallret och tillaga 45–60 min beroende på storlek.

Räkfyllning:

  • Gröp ur och tärna avokadon. Lägg i en skål och blanda ner cottage cheese, räkor, pepparrot, citron och gräslök. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Skär ett kryss i de varma potatisarna och lägg i räkfyllning. Toppa med forellrom.
  • Servera bakad potatis med grönsallad.

Serveringsförslag:

Bakad potatis
1 tim
Bakad potatis
(445)
Klart!
https://www.arla.se/recept/rakfyllning-till-bakad-potatis/