Räkfyllning till bakad potatis

Räkfyllning till bakad potatis

60+ min
Bakad potatis med olika röror är gott till både vardags och fest. Räkfyllning med avokado, pepparrot och cottage cheese är en smakrik och lättlagad fyllning. Testa även att använda denna räkfyllning till en baguette. Perfekt när det är dags för picknick!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rakfyllning-till-bakad-potatis/

Gör så här

  • Tvätta potatisarna och stick i dem ett par gånger med en gaffel eller provsticka. Baka potatisen antingen i micro eller i ugn.
  • I micro: Tillaga på maxeffekt ca 15 min, eller tills potatisarna är mjuka.
  • I ugn: Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft. Lägg potatisarna på ugnsgallret och tillaga 45–60 min beroende på storlek.
Räkfyllning:
  • Gröp ur och tärna avokadon. Lägg i en skål och blanda ner cottage cheese, räkor, pepparrot, citron och gräslök. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Skär ett kryss i de varma potatisarna och lägg i räkfyllning. Toppa med forellrom.
  • Servera bakad potatis med grönsallad.
Klart!

Ingredienser

Bakpotatisar
4
Räkfyllning:
Avokado
1
250 g
Skalade räkor
150 g
Riven färsk pepparrot
1 msk
Citron, finrivet skal
1
Fint skuren färsk gräslök
2 msk
Salt och peppar
Till servering:
Forellrom
50 g
Blandad grönsallad
Inkluderad
Bakad potatis
1 tim
Bakad potatis
(376)