Räkomelett

Brunch Lunch Middag
Räkomelett

Fyll en lättlagad ugnsomelett med räkstuvning smaksatt med dill, citron och cayennepeppar. Räkomelett är en perfekt lunchrätt, servera den då gärna med en god sallad.

Nytt

Ingredienser

Ugnsomelett:

Vetemjöl
1½ msk
3 dl
Ägg
8
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm

Räkstuvning:

Skalade räkor
150 g
Salladslökar
4
1 msk
Vetemjöl
1½ msk
2½ dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt
½ tsk
Fint skuren gräslök
4 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Koka upp under vispning och tillsätt resterande mjölk. Sjud någon minut och ta från värmen. Låt svalna något.
  • Vispa sönder äggen i en skål och vispa ner redningen. Salta och peppra. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 20x30 cm.
  • Grädda omeletten mitt i ugnen tills den höjt sig, ca 15 min.

Räkstuvning:

  • Om du har räkor i lag, låt de rinna av väl i en sil. Skiva salladslöken tunt.
  • Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk. Pudra över mjöl. Vispa ner grädden lite i taget. Låt sjuda under omrörning 4-5 min.
  • Vänd ner räkor, finrivet citronskal och smaka av med citronsaft. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Häll stuvningen över omeletten i formen, strö över fint skuren gräslök och servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

372 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 1,7 g
Protein: 24,9 g
Kolhydrater: 13,9 g
Fett: 24,2 g
https://www.arla.se/recept/rakomelett/