Räkomelett
Brunch
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Fyll en lättlagad ugnsomelett med räkstuvning smaksatt med dill, citron och cayennepeppar. Räkomelett är en perfekt lunchrätt, servera den då gärna med en god sallad.
Nytt
Ingredienser
Ugnsomelett:
Vetemjöl
|
1½ msk |
---|---|
3 dl | |
Ägg
|
8 |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Räkstuvning:
Skalade räkor
|
150 g |
---|---|
Salladslökar
|
4 |
1 msk | |
Vetemjöl
|
1½ msk |
2½ dl | |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Fint skuren gräslök
|
4 msk |
---|
Gör så här
Räkstuvning:
Näringsvärden, per port
Energi:
372 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 1,7 g |
Protein: | 24,9 g |
Kolhydrater: | 13,9 g |
Fett: | 24,2 g |

