Ramslökssoppa

Ramslökssoppa

Huvudrätt Förrätt
Det är ren lycka när ramslöken kommer på våren. Men kan göra mycket av dessa vitlökssmakande blad men en len ramslökssoppa är något av det godaste. Servera gärna med en kokt ägghalva och en klick forellrom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ramslokssoppa/

Gör så här

  • Skala och hacka löken.
  • Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk. Tillsätt kycklingbuljong och grädde. Låt koka ihop 6-8 min.
  • Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Förväll ramslöken i ca 1 min.
  • Lyft upp med hålslev och lägg i en sil eller durkslag. Pressa ut så mycket vätska som möjligt med en slev.
  • Lägg i en blender, häll på gräddbuljongen tillsammans med crème fraiche. Mixa länge tills du får en fin grön färg och soppan är helt slät. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Till servering:
  • Koka äggen 5-7 min till en krämig gula. Spola dem svala, skala och dela.
  • Servera ramslökssoppan med ägghalvor, forellrom och hackad persilja.
Klart!
Energi:

395 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Schalottenlökar
2
2 msk
Hela fänkålsfrön
1 tsk
Kycklingbuljong
4 dl
2½ dl
Ramslök
150 g
½ dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Ägg
4
Forellrom
4 msk
Hackad färsk persilja
2 msk