Rödbetsglass

Rödbetsglass

60+ min Efterrätt
Njut av den röda favorit-rotfrukten i en krämig glass. Det går lika bra att frysa smeten i en form när den svalnat om du inte har glassmaskin och vill du ta en genväg till yoghurtsåsen, köp färdig vaniljyoghurt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetsglass/

Gör så här

  • Koka upp mjölk, grädde och vaniljpulver i en kastrull.
  • Vispa upp äggulor och socker. Häll den varma grädden och mjölken över äggblandningen under vispning.
  • Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten börjar tjockna, ca 84°.
  • Sila ner smeten i en bunke och låt svalna. Häll i rödbetsjuicen. Täck bunken och låt kallna i kyl.
  • Kör glassen i glassmaskin.
  • Mixa eller mosa hallonen tillsammans med honung.
  • Rör ihop matyoghurt, honung och vaniljpulver.
  • Servera glassen med hallonsås och vaniljyoghurt.
Klart!
Energi:

285 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 21 g

Ingredienser

3 dl
3 dl
Vaniljpulver
2 krm
Äggulor
6
Rårörsocker
1 dl
Rödbetsjuice
1 dl
Hallonsås:
Hallon
2 dl
Flytande honung
1 msk
Vaniljyoghurt:
2 dl
Flytande honung
1 tsk
Vaniljpulver
1 krm