Rödbetssoppa med ädelostcrème

Rödbetssoppa med ädelostcrème

50 min Huvudrätt
Den ryska varianten av rödbetssoppa serveras ofta med syrlig grädde. Här serverad med underbart god och krämig ädeloströra.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetssoppa-med-adelostcreme/

Gör så här

  • Börja med att blanda ädelostcrèmen. Mosa osten med en gaffel. Rör ner crème fraiche och smaksätt med svartpeppar.Ställ kallt.
  • Skala rödbetor och morot. Skär dem i bitar och koka i buljongen under lock ca 20 min.
  • Skala potatis och lök och skär i bitar. Lägg ner dem i soppan och låt den koka ytterligare 10-15 min tills alla rotfrukter är mjuka.
  • Späd ev med mer buljong. Smaksätt med citronsaft och salt.
  • Servera soppan med ädelostcrème och bröd.
Klart!
Energi:

345 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Färska rödbetor
500 g
Morot
1
Örtbuljong
1 liter
Potatisar
2
Gul lök
1
Pressad citronsaft
1 msk
Salt
1 tsk
Ädelostcrème:
75 g
2 dl
Grovmalen svartpeppar
½ krm