Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi
  • Arla
  • Recept & mat
  • Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi

Rödbetssoppa med pepparrotskvarg, rödbetsskott och hyvlad kålrabbi

1 tim Huvudrätt
Rödbetor och pepparrot är riktiga smakkompisar, sötma och styrka går fint ihop. Gör en rejäl sats soppa när du ändå är igång, perfekt att frysa in i potionspåsar och ha på lut.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetssoppa-med-pepparrotskvarg-rodbetsskott-och-hyvlad-kalrabbi/

Gör så här

  • Skala och riv rödbetorna grovt. Skala och skiva löken tunt.
  • Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt rödbetor, fond, vatten, salt peppar och lagerblad. Koka upp och koka på svag värme ca 30 min. Smaka av med citronsaft.
  • Skala och riv pepparroten. Blanda med kvargen.
  • Skala och skiva kålrabbin tunt, gärna på mandolin.
  • Lägg upp soppan i skålar och toppa med pepparotskvarg, kålrabbi och rödbetsgroddar.
  • Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor. Lägg dem på bröden och strö över chiliflakes. Servera till soppan.
Klart!

Man kan också mixa soppan med mixerstav.

Energi:

425 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Soppa:
Rödbetor
500 g
Gul lök
1
1 msk
Grönsaksfond
2 msk
Vatten
7 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Lagerblad
1
Citron
pressad saft av ½
Pepparrotskvarg:
Pepparrot
50 g
250 g
Tillbehör:
Liten kålrabbi
1
Rödbetsgroddar
40 g
Avokado
1
Glutenfria portionsbröd
4
Chili flakes
½ tsk