Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rostad potatis med solrosfrön
Rostad potatis med solrosfrön
40 min
•
Se kommentarer
Små delikatesspotatisar rostas tillsammans med rosmarin. Solrosfrön får vara med mot slutet. Perfekt tillbehör till lammstek.
Andra liknande recept
45 min
Smashed potatoes
(123)
1 tim
Bakad potatis
(380)
60+ min
Potatis i ugn
(18)
35 min
Falukorv i ugn
(205)
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(242)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Tvätta och skiva potatisen tunt. Plocka rosmarinkvistarna.
Lägg potatis och rosmarin i en ugnssäker form. Tillsätt smör-&rapsolja, salt och peppar.
Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Strö över solroskärnorna och tillaga ytterligare ca 10 min.
Serveringsförslag:
Gott tillbehör till lammstek.
60+ min
Lammstek med ben
(145)
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
240 kcal
Protein:
5 g
Kolhydrater:
32 g
Fett:
9 g
Ingredienser
Delikatesspotatis
1½ kg
Färsk rosmarin
2 krukor
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
4 msk
Flingsalt
½ msk
Svartpeppar
2 krm
Solroskärnor
1 dl
Andra liknande recept
45 min
Smashed potatoes
(123)
1 tim
Bakad potatis
(380)
60+ min
Potatis i ugn
(18)
35 min
Falukorv i ugn
(205)
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(242)
60+ min
Köttfärsgratäng
(498)
Budget
60+ min
Kålpudding
(957)
Budget
60+ min
Kasslergratäng
(496)
40 min
Lax i folie
(183)
1 tim
Hasselbackspotatis
(225)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum