Sliders på högrev och jalapeno

30 min Snabbmat
Sliders på högrev och jalapeno

Små miniburgare med sting. Blanda högrevsfärs med jalapeno och forma små burgare. Stek och servera med cheddar och citronkokt rödlök.

Ingredienser

Högrevsfärs
500 g
Skivad inlagd jalapeño
½ dl
Salt
1 tsk
2 msk
2 skivor

Tillbehör:

Små hamburgerbröd
8
4 msk

Citronkokt rödlök:

Rödlökar
2
Citron
saften av 1
Strösocker
½ dl

Gör så här

  • Börja med citronkokt rödlök. Skala och skiva rödlöken tunt och lägg den i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker, koka ihop 10-15 min. Låt kallna.
  • Blanda färsen med jalapeno. Forma 8 små hamburgare. Salta och stek dem i smör, ca 3 min på varje sida.
  • Dela varje ostskiva i 4 delar och fördela osten på hamburgarna.
  • Dela hamburgerbröden och rosta snittytan. Bred färskost på brödens över- och underdelar.
  • Lägg ihop bröden med hamburgare och citronkokt rödlök emellan. Stick ev in en tandpetare i varje sliders.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

290 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 18 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/sliders-pa-hogrev-och-jalapeno/