Sommarrullar
Nytt

Sommarrullar

30 min Buffé Huvudrätt
Fräscha och krispiga sommarrullar med färska räkor, krispiga grönsaker och färsk koriander. En perfekt förrätt eller lättare lunch, då gärna med jasminris. Dessa sommarrullar är även trevliga att servera som aptitretare vid större kalas! Servera sommarrullarna med en krämig sesamdipp gjord på smetana.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sommarrullar/

Gör så här

Sesamdipp:
  • Börja med dippen. Blanda smetana med övriga ingredienser. Smaka av med salt. Häll upp i en skål och strö över sesamfrön. Ställ kallt.
Sommarrullar:
  • Plocka bladen från salladen. Halvera de stora bladen.
  • Skala morot och mango. Skär morot, mango och gurka i tunna stavar. Strimla sockerärtorna.
  • Förbered en skål med ljummet vatten. Blötlägg rispapper, ett i taget, ca 10 sek.
  • Lägg pappret på en skärbräda. Fyll med sallad, grönsaker, koriander och räkor. Rulla ihop till en tät rulle och vik in sidorna. Lägg på ett oljat fat så de inte fastnar.
  • Servera sommarrullarna med sesamdippen.
Klart!
Energi:

218 kcal

Fiber: 1,5 g
Protein: 9 g
Kolhydrater: 16,6 g
Fett: 12,9 g

Ingredienser

Sesamdipp:
2 dl
Tahini
1 msk
Sambal oelek
1 msk
Japansk soja
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Lime, finrivet skal och saft
1
Salt
Rostade sesamfrön
1 tsk
Sommarrullar:
Isbergssallad
100 g
Morötter
2
Mango
1
Gurka
½
Sugarsnaps
75 g
Rispapper
8 ark
Färsk koriander
1 knippe
Skalade räkor
300 g
Matolja