Sotad lax med ljummen Sveciamajonnäs
4 tim 40 min
Förrätt
•

Vacker och lyxig förrätt med lax som gravas och sedan sotas i torr panna. Servera ljummen majonnäs med smak av lagrad ost till. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Tom Sjöstedt
Årets kock 2008

Ingredienser
Lax:
Laxfilé, mittenbiten
|
400 g |
---|---|
Salt
|
1 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Cayennepeppar
|
2 tsk |
Sveciamajonnäs:
100 g | |
1 dl | |
Ägg
|
1 |
Matolja
|
2 dl |
Salt
|
½ tsk |
Sallad:
Gemsallad
|
2 huvuden |
---|---|
Färsk körvel
|
1 kruka |
Färsk dill
|
1 kruka |
Sardellfiléer
|
6 |
Svartpeppar
|
1 krm |
Citron, finrivet skal
|
1 |
50 g |
Gör så här
Laxen:
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
580 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 53 g |

