Sparris med misosmör

Sparris med misosmör

25 min Förrätt
Miso är en japansk proteinrik, fermenterad sojabönspasta och japanernas motsvarighet till buljongtärning. Det ger en god fyllighet till det mesta. Prova t ex att tillsätta lite miso nästa gång du kokar grönsakssoppa, eller en klick i köttfärssåsen. Garanterad smakhöjare!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sparris-med-misosmor/

Gör så här

  • Bryt av den nedre delen på sparrisen. Bryn 75 g av smöret tills det är ljusbrunt och doftar nötigt. Häll upp i en skål.
  • Blanda smöret med misopasta, limesaft och -skal.
  • Stek sparrisen 3-4 min i en stekpanna i resten av smöret. Tillsätt misosmöret och låt det smälta.
  • Lägg upp på ett fat och toppa med korianderblad och sesamfrön.
Klart!

Har du inga svarta sesamfrön går det givetvis bra att byta ut mot vita. Passa då på att rosta dem gyllene i en varm och torr stekpanna för godast smak.

Energi:

250 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Färsk grön sparris
500 g
100 g
Vit misopasta
2 msk
Lime, rivet skal och saft
½
Färsk koriander
1 kruka
Sesamfrön, gärna svarta
1 msk