Sparrispaj

Sparrispaj

Sparrispaj, en frasig paj med lyxig fyllning av lagrad ost och pinjekärnor. Servera gärna vår sparrispaj med krispig, fräsch sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sparrispaj/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Bryt bort den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar, spar knopparna hela.
  • Riv osten. Lägg sparris, pinjenötter och ost i formen, lägg sparrisknopparna högst upp. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med sallad.
Klart!
Energi:

700 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 58 g

Ingredienser

Pajdeg
75 g
Vetemjöl
2 dl
Vatten
½ msk
Fyllning
Rostade pinjenötter
1 dl
Färsk grön sparris
200 g
100 g
Ägg
2
2 dl
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm